Ga naar de inhoud
Voetbal

Feyenoorder Kökcü vertrekt voor 25 miljoen naar Benfica

Orkun Kokçu op het vliegveld in Lissabon, met een supporter van Benfica. Beeld © Gerardo Santos/Global Images/Sipa USA

Benfica heeft Orkun Kökcü via de eigen sociale media welkom geheten, met een foto van de Turkse voetballer in het shirt van zijn nieuwe club. De topclub uit Portugal bevestigde daarmee officieel de komst van de middenvelder, die dit seizoen met Feyenoord kampioen werd.

Kökcü (22) had al laten weten dat hij Feyenoord verlaat als er een mooie club uit het buitenland zich zou aandienen. Hij is enthousiast geraakt over Benfica na gesprekken met Fredrik Aursnes, zijn voormalige ploeggenoot die vorig jaar de overstap maakte van Feyenoord naar de kampioen van Portugal.

Roger Schmidt is de trainer van Benfica. De Duitser werkte eerder bij PSV.

Het zou gaan om een contract voor vijf jaar. Benfica meldt dat het gaat om een transfersom van 25 miljoen, maar dat dat bedrag door bonussen nog met 5 miljoen kan oplopen. 

Landstitel met Feyenoord

De in Haarlem geboren Kökcü maakte in 2014 de overstap van de jeugdopleiding van FC Groningen naar die van Feyenoord. Bij de Rotterdammers debuteerde hij in 2018. Afgelopen seizoen werd Kökcü aanvoerder van Feyenoord, waarmee hij de eerste landstitel sinds 2017 behaalde.

"Ik heb altijd gezegd dat ik Feyenoord pas zou verlaten als de tijd daarvoor rijp is en de voorwaarden ook goed zouden zijn voor de club", aldus Kökcü. "Ik wilde niets liever dan eerst met deze geweldige club succesvol zijn. Dat dit is gelukt, helpt mij om nu met trots en voldoening afscheid te kunnen nemen. Al die jaren bij Feyenoord hebben me niet alleen gevormd als voetballer, maar ook als mens."

"Alle mooie herinneringen en lessen neem ik met me mee en ik dank iedereen die daaraan heeft bijgedragen", vervolgt de international. "Van mijn teamgenoten tot alle trainers, de directie, alle andere medewerkers en natuurlijk ook de supporters: ik wens jullie allemaal niets minder dan het beste toe."

Bron: RTL Nieuws / ANP