Ga naar de inhoud
Voetbal

Haaland voor CL-finale onbezorgd om vier duels zonder doelpunt

Erling Haaland voelt geen druk of stress richting de finale van de Champions League van zaterdag tegen Internazionale. De Noorse topscoorder van Manchester City maakte de laatste vier wedstrijden die hij meedeed geen doelpunt. Dat kwam nog niet eerder voor sinds hij bij de Engelse kampioen voetbalt.

De laatste zeven wedstrijden scoorde Haaland één keer. Totaal maakte hij dit seizoen 52 doelpunten. "Je kunt het zien als één doelpunt in zeven wedstrijden óf als 52 doelpunten en negen assists in 52 wedstrijden", blijft de spits nuchter. "Ik ben niet gestrest, ik voel me heel goed."

Haaland is bezig aan zijn eerste seizoen bij Manchester City. Van de 52 treffers maakte hij er 36 in de Engelse competitie. "Ik had niet verwacht zo veel te scoren, maar nogmaals, ik had er meer kunnen maken", vervolgde Haaland. "Ik heb veel kansen gemist, dat is de waarheid."

Favoriet

Manchester City won de Champions League nog nooit. De Engelse kampioen is in Istanbul de grote favoriet. Dat maakt het voor Manchester City niet makkelijker. "Natuurlijk voel ik druk, ik zou liegen als ik zeg dat ik dat niet voel", aldus de 22-jarige Haaland. "Voordat ik bij deze club kwam, wonnen ze de Premier League en ook de andere prijzen zonder mij. Ik ben nu hier om te proberen met Manchester City een prijs te winnen die ze nog nooit hebben gewonnen. Ik ga mijn uiterste best doen, we geloven in onszelf."

Het elftal van trainer Pep Guardiola hoopt met winst van de Champions League de prestatie van Manchester United te evenaren. De rivaal won in het seizoen 1998/1999 ook de 'treble': de Champions League, de Engelse titel en de FA Cup.

Bron: ANP