Ga naar de inhoud
Voetbal

Inzaghi is met Inter klaar om 'voetbalwereld te shockeren'

Internazionale is klaar om zaterdag in de finale van de Champions League tegen Manchester City "de voetbalwereld te shockeren". Dat zei trainer Simone Inzaghi vrijdag op een persconferentie in Istanbul.

Manchester City is de grote favoriet en dat vindt Inzaghi niet erg. "We weten dat we een enorme kans hebben om voetbalgeschiedenis te schrijven", aldus de oud-spits. "We weten dat het heel moeilijk zal worden, maar we gaan het proberen. 'Samen' is het woord dat ons hier heeft gebracht en samen zullen we zaterdag proberen te winnen."

Inter won elf van de laatste twaalf officiële wedstrijden. Ook Manchester City, dat in Engeland de titel en de FA Cup won, is in vorm. Inzaghi: "We weten wat voor soort wedstrijd we morgen moeten spelen. City is het sterkste team ter wereld, dat hebben ze bewezen in de wedstrijden die ze hebben gespeeld. We zullen de fouten die we maken moeten beperken tot een minimum en zelf de kansen die we krijgen grijpen."

Lange reis

Manchester City won de Champions League nog nooit. Inter was drie keer de sterkste in het belangrijkste toernooi voor Europese clubteams, in 2010 voor het laatst.

"De afgelopen weken hebben we weinig tijd gehad om na te denken over de finale van de Champions League", zei Inzaghi. "We waren druk met de bekerfinale. Nu telt voor ons de Champions League-finale. We spelen tegen Manchester City onze 57e wedstrijd van het seizoen. Het was een erg lange reis met enkele moeilijke momenten. We hebben geleerd van verdiende en onverdiende nederlagen en hebben ons waanzinnig ingespannen om in Istanbul te komen."

Inzaghi denkt dat de wedstrijd zaterdag beslist kan worden op het middenveld. "Die linie zal heel belangrijk zijn. Maar ik denk dat de benen, het hoofd en het hart van de spelers een nog grotere rol spelen. De benen zullen worden gebruikt om te rennen, het hoofd om helder te zijn en het hart om energie te vinden die je op sommige momenten niet denkt te hebben."

Bron: ANP