Ga naar de inhoud
Voetbal

FC Emmen-trainer Lukkien wil in finale geloof en vertrouwen zien

FC Emmen-trainer Dick Lukkien legt zich nog niet neer bij degradatie uit de Eredivisie. De club verloor dinsdag in de finale van de play-offs met 2-0 van Almere City FC en moet die nederlaag zondag in de thuiswedstrijd zien weg te werken.

"Het is een waardeloze nederlaag, maar je moet het snel een plek geven. We hebben geen tijd om medelijden met onszelf te hebben", aldus Lukkien vrijdag. "We moeten klaar zijn, de boel weer opladen en zondag vlammen. Ik heb na de nederlaag niet heel veel gezegd, maar wel dat de wedstrijd nog niet gespeeld is en dat het bloed, zweet en tranen gaat kosten. Ik wil dat geloof en vertrouwen terugzien en dan gaan we ons opmaken voor een hopelijk prachtige voetbalavond."

Mart Lieder, Jeff Hardeveld, Maikel Kieftenbeld, Metehan Güçlü en Rui Mendes zijn bij FC Emmen al langer uit de roulatie en zijn dus nog niet inzetbaar. "Keziah Veendorp gaat het waarschijnlijk ook niet redden. Voor de rest is de ploeg fit, ook Lucas Bernadou komt dus als het goed is terug in de selectie", zei Lukkien.

Bron: ANP