Ga naar de inhoud
Voetbal

Voetballer die met auto sporthal in vloog weer welkom bij Leuven

Voetballer Sofian Kiyine die in maart met zijn auto door een gevel van een sporthal vloog nadat hij met drank op achter het stuur was gekropen, is weer welkom bij zijn club OH Leuven.

Kiyine reed in maart met zijn auto zo hard over een rotonde dat die werd gelanceerd. De wagen vloog dwars door de gevel van een sporthal langs de weg. Kiyine moest bevrijd worden en werd gewond naar het ziekenhuis gebracht. Uit een alcoholtest kwam naar voren dat hij te veel had gedronken. OH Leuven zette de 25-jarige middenvelder voor onbepaalde tijd op non-actief.

Het onderzoek van het OM in België loopt nog. De club laat hem een apart en intensief programma volgen om hem bewust te maken over de gevolgen die verkeersonveilig gedrag kunnen hebben. "Ik ben me heel hard bewust van wat het ongeval teweeg heeft gebracht en vooral dat een groot drama vermeden werd", laat de voetballer via de clubwebsite weten. "Ik neem samen met de club enkele initiatieven omdat het ongeval een grote impact op mij en vele anderen had."

"We hebben de afgelopen weken veel gesprekken gevoerd met Sofian", zegt directeur Peter Willems. "Hij is zich bewust van wat er gebeurd is en vooral dat een ramp vermeden werd. Sofian zal een specifiek traject volgen, laat vrijwillig een alcoholslot installeren en engageert zich als vrijwilliger in een revalidatiecentrum voor verkeersslachtoffers. Dit laat ons als club toe om Sofian niet langer op non-actief te houden."

Bron: ANP