Ga naar de inhoud
Voetbal

Commercieel directeur Geelen volgt Van der Sar niet op bij Ajax

Menno Geelen is niet beschikbaar voor de functie van algemeen directeur van Ajax. Dat heeft de commercieel directeur van de club uit de hoofdstad laten weten aan de raad van commissarissen van de nummer 3 van het afgelopen seizoen in de Eredivisie.

De 41-jarige Geelen was de afgelopen jaren succesvol als commercieel directeur. Velen zagen hem als mogelijke opvolger van Edwin van der Sar, als die in 2025 zou vertrekken. Maar de oud-doelman maakte op 30 mei bekend dat hij zijn contract niet uitdient en opstapt. De raad van commissarissen heeft hem gevraagd formeel aan te blijven tot 1 augustus voor een goede overdracht van de nationale en internationale dossiers.

Geelen is bereid na 1 augustus als algemeen directeur ad interim te fungeren zolang de raad van commissarissen nog geen definitieve opvolger voor Van der Sar heeft gevonden. Daarna wil hij weer in zijn huidige rol als commercieel directeur aan de slag.

Externe zoektocht

Financieel directeur Susan Lenderink, technisch directeur Sven Mislintat en chief sports officer Maurits Hendriks hebben aangegeven dat ze niet de ambitie hebben om Van der Sar op te volgen. Ze zijn ook niet voor die functie gevraagd door de raad van commissarissen. Dat betekent dat de opvolger van Van der Sar op dit moment niet bij Ajax werkt.

Voorzitter Pier Eringa van de raad van commissarissen heeft aangeven dat de nieuwe directeur een achtergrond bij Ajax moet hebben. Het is niet bekend of Geelen als enige is benaderd. Mogelijk wilde de raad van commissarissen hem aan een bekende Ajacied koppelen.

Bron: ANP