Ga naar de inhoud
Berghuis geprovoceerd

Aanklager wil Ajacied Berghuis twee duels schorsen voor slaan fan

De aanklager betaald voetbal wil Steven Berghuis voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, schorsen. De 31-jarige Ajax-speler krijgt dat voorstel vanwege het maken van een slaande beweging naar een fan van FC Twente. Dat gebeurde na afloop van de competitiewedstrijd tussen FC Twente en Ajax op 28 mei, die de Enschedeërs met 3-1 wonnen.

De betreffende supporter riep wat naar Berghuis, die op het punt stond de spelersbus in te stappen. Ook zou de supporter beledigende dingen geroepen hebben naar Ajax-spits Brian Brobbey. Op een filmpje op Twitter was te zien dat de 45-voudig international van Oranje een klap uitdeelde. Ajax gaf een boete aan Berghuis, die spijt betuigde. "Ik had dit niet moeten doen", zei hij.

Geprovoceerd

De aanklager betaald voetbal vindt het gedrag van Berghuis in strijd met de reglementen en de gedragscode 'Officials Betaald Voetbal' van de KNVB omdat met zijn actie het betaald voetbal en de voetbalsport in het algemeen in diskrediet wordt gebracht. "De aanklager neemt in het schikkingsvoorstel mee dat Berghuis als speler een voorbeeldfunctie heeft, maar ook dat hij werd geprovoceerd door grove beledigende uitlatingen", aldus de KNVB.

Als Berghuis de straf accepteert, mist hij de eerste drie competitiewedstrijden. De aanvaller kreeg tegen FC Twente zijn vijfde gele kaart van het seizoen, wat automatisch één duel schorsing betekent. Daar zouden er dan dus twee bij komen. Als Berghuis niet akkoord gaat, buigt de tuchtcommissie zich over de zaak.

Ajax
Lees ook:
Ajax legt Berghuis boete op na klap: 'Spijt van mijn actie, lost niets op'
Bron: ANP