Ga naar de inhoud
Voetbal

Voorzitter West Ham United laat voetballer Rice vertrekken

LONDEN (ANP/RTR) - Voetballer Declan Rice verlaat West Ham United. Voorzitter David Sullivan liet een dag na de winst van de Conference League tegen Fiorentina weten dat de aanvoerder de club kan verlaten ondanks een doorlopend contract met de optie dat te verlengen.

"We hebben hem beloofd dat hij kan gaan", zegt Sullivan. "Hij heeft zijn zinnen gezet op een vertrek. Je kan een speler die hier niet wil blijven niet houden. Het is niet iets dat we zelf willen. We hebben hem 200.000 pond per week geboden achttien maanden geleden. Dat bod heeft hij afgeslagen", zei de voorzitter over de contractverlenging. "Het heeft hem 10 miljoen pond gekost."

Rice kwam als jeugdspeler over van Chelsea naar de opleiding van West Ham en maakt sinds zijn doorbraak in seizoen 2017-2018 deel uit van het team. De 24-jarige speler kwam dit seizoen in 50 wedstrijden in actie. Hij heeft meer dan 200 wedstrijden voor de 'Hammers' gespeeld en kwam 41 keer uit voor het Engels elftal.

"De aanbiedingen zullen vanaf vandaag komen", verwacht de voorzitter. Rice wordt in verband gebracht met een overgang naar Bayern München.

Bron: ANP