Ga naar de inhoud
Voetbal

Liverpool versterkt zich met wereldkampioen Mac Allister

Liverpool heeft zich versterkt met de Argentijnse middenvelder Alexis Mac Allister. De 24-jarige voetballer, die met Argentinië de wereldtitel pakte, komt over van Brighton & Hove Albion. Hij heeft getekend tot medio 2028. Naar verluidt betaalt Liverpool zo'n 40 miljoen euro voor de nieuwe ploeggenoot van Cody Gakpo en Virgil van Dijk.

Mac Allister eindigde met Brighton op de zesde plaats in de Premier League, een plek onder Liverpool. De zestienvoudig international speelde op het WK in Qatar alleen in het eerste duel niet mee en maakte in de finale tegen Frankrijk bijna de hele wedstrijd vol. Argentinië pakte de wereldtitel door de strafschoppen beter te nemen.

Volgens Mac Allister komt met zijn overgang naar Liverpool een droom uit. "Het voelt geweldig. Ik kan niet wachten om hier aan de slag te gaan. Het is een geweldig seizoen voor mij geweest met het WK en wat we bereikt hebben met Brighton & Hove Albion. Ik ga mij nu volledig richten op Liverpool en probeer hier elke dag een betere speler en beter mens te worden."

Bron: ANP