Ga naar de inhoud
Voetbal

Hoofdwond speler Fiorentina door uit publiek gegooid voorwerp

Aanvoerder Cristiano Biraghi van Fiorentina is tijdens de finale van de Conference League in Praag tegen West Ham United geraakt door een uit het publiek gegooid voorwerp. Hij liep daardoor een bloedende wond aan de achterkant van zijn hoofd op. Dat gebeurde bij het nemen van een hoekschop.

Nadat de speler door verzorgers was behandeld werd het duel hervat. De scheidsrechter besloot niet het duel stil te leggen, dan wel de spelers naar de kleedkamers te sturen. Het incident vond plaats nadat er ruim een half uur was gespeeld.

In Nederland vond dit seizoen een vergelijkbaar incident plaats, toen Ajacied Davy Klaassen bij Feyenoord geraakt werd door vermoedelijk een aansteker en ook een bloedende wond aan het hoofd opliep. Dat duel werd tijdelijk stilgelegd en sindsdien heeft de KNVB de regels aangescherpt.

Volgens de Nederlandse regels had het duel in Praag direct moeten worden gestaakt. Bij de finale zijn inmiddels ook al tientallen bekers op het veld gegooid. Ook na het voorval met Biraghi gaat dat gewoon door.

Bron: ANP