Ga naar de inhoud
Niet naar Saoedi-Arabië

Messi bevestigt dat hij voor Inter Miami gaat voetballen

Lionel Messi heeft bevestigd dat hij voor Inter Miami gaat voetballen. "Ik heb besloten dat ik naar Miami ga", zegt hij in de Spaanse kranten Diario Sport en Mundo Deportivo. "De deal is nog niet voor 100 procent afgerond. Maar we hebben besloten dat we daar onze weg vervolgen."

De bijna 36-jarige aanvaller komt transfervrij over van Paris Saint-Germain. Hij verkiest het Amerikaanse aanbod boven het astronomische voorstel van Al Hilal, waar hij naar verluidt bijna 400 miljoen euro in twee jaar tijd kon verdienen. Maar Messi kiest, in tegenstelling tot Cristiano Ronaldo en Karim Benzema, niet voor een overstap naar Saudi-Arabië.

Even leek Messi te opteren voor een terugkeer naar FC Barcelona, de club waar hij grote successen vierden. Maar de kampioen van Spanje kampt nog steeds met financiële problemen.

'Wilde graag terugkeren'

"Het had me geweldig geleken om daar weer te spelen, maar het kon gewoon niet", vertelt Messi. "Ik wilde echt graag terugkeren. Maar ik heb ook gehoord dat ze spelers moesten verkopen of dat andere spelers salaris moesten inleveren. Daar wilde ik geen aandeel in hebben."

Messi geeft geen details over zijn contract, vermoedelijk omdat de deal nog niet helemaal rond is. Eerder vandaag lekte al uit dat Adidas en Apple de komst van de Argentijn naar Inter Miami mede mogelijk maken. Op dit moment is Lorenzo Insigne met een jaarloon van 14 miljoen euro grootverdiener in de Amerikaanse voetbalcompetitie MLS. De verwachting is dat Messi, die zeven keer verkozen is tot beste speler van de wereld, veel meer gaat verdienen.

Trainer
Lees ook:
Trainer Paris Saint-Germain verdedigt opnieuw uitgefloten Messi

Inter Miami presteert dit seizoen ondermaats. De club van de Nederlandse doelman Nick Marsman staat na zestien duels laatste in de Eastern Conference.

Messi moest Barcelona in 2021 verlaten omdat die club hem niet meer kon betalen. Hij kondigde zijn vertrek destijds in tranen aan en tekende voor twee jaar in Parijs. In de Franse hoofdstad bereikte hij niet de heldenstatus die hij had in Barcelona. Het publiek floot hem zelfs geregeld uit.

Wereldkampioen

De sterspeler was dit seizoen goed voor 21 doelpunten en 20 assists in alle competities. Hij werd ook kampioen met PSG, maar de missie om de Champions League in de wacht te slepen mislukte. Dit jaar was in de achtste finale was Bayern München te sterk. Vorig seizoen was in dezelfde ronde Real Madrid te sterk.

Messi veroverde eind vorig jaar met Argentinië de wereldtitel, de enige hoofdprijs die nog op zijn imposante erelijst ontbrak.

De komst van Messi is de grootste transfer naar de MLS sinds 2007, toen Beckham bij LA Galaxy tekende.

Messi
Lees ook:
Messi door Laureus uitgeroepen tot sportman van het jaar
Bron: RTL Nieuws/ANP