Ga naar de inhoud
Voetbal

Fiorentina begint met Amrabat aan finale tegen West Ham United

Sofyan Amrabat begint om 21.00 uur met Fiorentina aan de finale van de Conference League tegen West Ham United. De middenvelder, geboren in Huizen, is vastbesloten om met een prijs afscheid te nemen van het seizoen.

Amrabat was een van de sterren van Marokko, dat eind vorig jaar als vierde eindigde op het WK in Qatar. De oud-speler van FC Utrecht, Feyenoord, Club Brugge en Hellas Verona heeft zich in de belangstelling van veel clubs gespeeld.

West Ham United en Fiorentina gaan in Praag op jacht naar hun eerste Europese succes sinds de jaren zestig. Fiorentina won in 1961 de Europa Cup II, West Ham deed dat in 1965. Vooral West Ham wil een tegenvallend seizoen alsnog goedmaken. De Engelse club investeerde vorig jaar zomer flink in de selectie en is qua omzet inmiddels de zevende club van Engeland. West Ham eindigde dit seizoen echter teleurstellend als veertiende in de Premier League.

West Ham schakelde in de halve finale AZ uit. Fiorentina won aan het begin van het seizoen in de play-offs van FC Twente. Vorig seizoen verloor Feyenoord in de eindstrijd van het derde Europese toernooi, na de Champions League en de Europa League, van AS Roma.

Bron: ANP