Ga naar de inhoud
Club van Beckham

BBC: Messi kiest voor Inter Miami en gaat niet naar Saoedi-Arabië

Lionel Messi vervolgt zijn loopbaan bij Inter Miami. Volgens de BBC heeft de 35-jarige Argentijn de Amerikaanse club boven Al-Hilal uit Saudi-Arabië verkozen.

Messi nam afgelopen weekend na twee jaar afscheid van Paris-Saint Germain. De aanvaller, zeven keer verkozen als beste voetballer van de wereld, werd in verband gebracht met een terugkeer naar FC Barcelona. Maar volgens de BBC heeft Messi geen aantrekkelijke aanbieding van een Europese club gekregen. Oud-voetballer David Beckham is een van de eigenaren van Inter Miami.

Ronaldo en Benzema

Al-Hilal zou Messi een jaarsalaris van ruim 300 miljoen euro hebben aangeboden. Maar in tegenstelling tot Cristiano Ronaldo en Karim Benzema zou Messi een aanbod uit Saudi-Arabië hebben afgeslagen. Adidas en Apple zouden de komst van Messi naar Inter Miami mede mogelijk maken.

Nieuwe
Lees ook:
Nieuwe video voedt speculatie over terugkeer Messi naar Barcelona

Messi moest in 2021 Barcelona na 21 jaar verlaten omdat de club hem niet meer kon betalen. Hij kondigde zijn vertrek destijds in tranen aan en tekende voor twee jaar in Parijs. In de Franse hoofdstad bereikte hij niet de heldenstatus die hij had in Barcelona. Zijn afscheidswedstrijd werd zelfs ontsierd door een striemend fluitconcert toen zijn naam werd omgeroepen.

Alle prijzen gewonnen

De Argentijn was dit seizoen toch goed voor 21 doelpunten en 20 assists in alle competities. Hij werd ook landskampioen met PSG, maar de missie om de Champions League te winnen mislukte. Messi veroverde eind vorig jaar met Argentinië de wereldtitel, de enige hoofdprijs die nog op zijn imposante erelijst ontbrak.

Saudi-Arabië wil de eigen voetbalcompetitie met veel buitenlandse sterren versterken. Het land overweegt zich kandidaat te stellen voor de organisatie van het WK van 2030. De Verenigde Staten heeft met Canada en Mexico het WK van 2026 toegewezen gekregen.

Willem-Alexander
Lees ook:
Willem-Alexander deelt leuke anekdote: niet herkend als koning maar vanwege voetbal
Bron: ANP