Ga naar de inhoud
Voetbal

Janssen na tweede verloren finale: komen veel emoties bij kijken

Dominique Janssen had zaterdag even de tijd nodig om de nederlaag in de finale van de Champions League tegen FC Barcelona (3-2) te verwerken. "Het is moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen", aldus de verdedigster van VfL Wolfsburg. "Er komen veel emoties bij kijken."

Wolfsburg leidde halverwege in het bijna uitverkochte Philips-stadion nog met 2-0. "We waren gefocust en wilden doorpakken en doorgaan op de manier waarop we de eerste helft eindigden", aldus de Nederlandse verdedigster, die drie jaar geleden met Wolfsburg ook al de finale van de Champions League verloor. "Maar je weet ook dat Barcelona na rust op een andere manier het veld weer opkomt. Daar moet je op voorbereid zijn. We krijgen twee keer op dezelfde manier een doelpunt tegen. Daar moeten we als team naar kijken, dat moet beter."

Janssen en haar ploeggenotes, onder wie mede-internationals Jill Roord en Lynn Wilms, sluiten het seizoen zaterdagavond af op de club. "Het is fijn en goed om met het team samen te zijn nu. Dat is ook de kracht van ons team", aldus Janssen, die ook een aantal minder leuke verplichtingen te wachten staat. "Wolfsburg en sponsor Volkswagen dragen ons een warm hart toe. Zij staan altijd achter ons. Dan wordt er iets terug verwacht. Dat hoort er allemaal bij."

De 28-jarige Limburgse vertrekt daarna snel op vakantie. "Even relaxen en naar de zon, Over drie weken begint de voorbereiding op het grote toernooi", doelt ze op het WK met het Nederlands elftal in Australië en Nieuw-Zeeland.

Bron: ANP