Ga naar de inhoud
Voetbal

Doelman Bakker stopt drie strafschoppen, Almere City naar finale

Almere City FC heeft de finale van de play-offs om promotie en degradatie bereikt. De formatie van trainer Alex Pastoor versloeg VVV-Venlo na een opvallende serie strafschoppen, 2-0. De Limburgers misten vier strafschoppen, waarvan er drie werden gestopt door doelman Nordin Bakker. "Heerlijk om zo de finale te bereiken", zei de 'held van Almere' bij ESPN.

Na 90 minuten was de stand 1-1. In de verlenging werd niet gescoord. Het eerste duel was ook in 1-1 geëindigd.

De eerste vier spelers die mochten aanleggen van de stip misten. VVV ging daar vervolgens mee door. Lance Duijvestijn en Álvaro Peña schoten wel raak voor de thuisclub.

Voorsprong

Duijvestijn zette Almere City kort na de hervatting ook op voorsprong. Hij schoot raak na foutief uitverdedigen aan Limburgse zijde. Soulyman Allouch maakte na ruim een uur gelijk, door de bal op fraaie wijze in de 'verre' bovenhoek te krullen.

In de slotminuten van de reguliere speeltijd kreeg Jeredy Hilterman voor Almere nog een aardige mogelijkheid, maar doelman Ennio van der Gouw greep in.

Onderbroken

Na het doelpunt van Allouch werd het duel tijdelijk onderbroken door scheidsrechter Edwin van de Graaf, omdat er een beker met inhoud op het veld werd gegooid.

De andere halve finale gaat tussen FC Emmen en NAC Breda. Emmen won de eerste wedstrijd in Brabant met 2-1. Heracles Almelo en PEC Zwolle zijn al gepromoveerd naar de Eredivisie.

Bron: ANP