Ga naar de inhoud
Voetbal

Gündogan wil het seizoen volgende week perfect maken voor City

Ilkay Gündogan was met twee treffers de grote man in de finale van de FA Cup tussen Manchester City en Manchester United (2-1). "Maar we zijn er nog niet dit seizoen", zei de middenvelder. "We willen onze supporters volgende week in de finale van de Champions League tegen Internazionale nog iets geven."

Gündogan wil het seizoen volgende week perfect maken voor City, dat ook al de landstitel heeft gewonnen. "Ik kan onze supporters beloven dat we er alles aan gaan doen om volgende week te winnen in Istanbul", zei de Duitse aanvoerder van de ploeg van trainer Pep Guardiola.

Gündogan opende al na 12 seconden de score en trof na een benutte strafschop va Bruno Fernandes van United in de 51e minuut nog een keer doel. Het eerste doelpunt van de middenvelder is het snelste doelpunt dat ooit in een finale van de FA Cup is gemaakt. "Maar we hebben ook een plan als we aftrappen", zei Gündogan. "We willen de lange bal spelen op Erling Haaland en vervolgens de tweede bal winnen. De bal viel geweldig voor me en ik moest wel schieten. Het was wel een aardig schot toch?"

Bron: ANP