Ga naar de inhoud
Voetbal

Roord, Janssen en Wilms spelen finale Champions League

Jill Roord, Dominique Janssen en Lynn Wilms staan zaterdag in de finale van de Champions League. De drie internationals van Oranje nemen het om 16.00 uur in Eindhoven met VfL Wolfsburg op tegen FC Barcelona. Het Philips-stadion is met 34.120 verkochte kaarten uitverkocht.

Wolfsburg won de Champions League in 2014 voor het laatst. De Duitse bekerwinnaar, die de titel dit seizoen aan Bayern München moest laten, stond daarna nog drie keer in de finale. In zowel 2016, 2018 als 2020 was Olympique Lyon in de eindstrijd te sterk.

Bij FC Barcelona staan geen Nederlandse speelsters meer onder contract. De Catalanen hebben sinds kort weer de beschikking over de van een blessure teruggekeerde sterspeelster Alèxia Putellas.

Voor Spaanse kampioen Barcelona is het de derde Champions League-finale op een rij. Twee seizoenen geleden werd Chelsea in de finale met 4-0 aan de kant gezet. Vorig seizoen moest Barcelona de beker aan Olympique Lyon (3-1) laten.

Roord, Janssen en Wilms krijgen na de finale drie weken vrij en melden zich dan bij het Nederlands elftal, dat deze zomer het WK in Australië en Nieuw-Zeeland speelt.

Bron: ANP