Ga naar de inhoud
Voetbal

Ajax zoekt aanvallende coach die jeugd kans geeft

Ajax zoekt een hoofdtrainer die zijn ploeg attractief en aanvallend voetbal laat spelen. Daarnaast moet hij jeugdspelers een kans geven en goede resultaten bij vorige clubs hebben geboekt. Hij moet ook meer ervaring hebben dan John Heitinga, die donderdag te horen kreeg dat hij geen hoofdtrainer blijft.

"Die beslissing heb ik donderdagochtend genomen", zei directeur voetbalzaken Sven Mislintat. "Ik heb een paar mensen als klankbord gebruikt en uiteindelijk 24 uur uitgetrokken voor mijn uiteindelijke beslissing. Natuurlijk was het niet leuk om de boodschap aan John over te brengen. Hij is een goed mens en grote persoonlijkheid. Maar ik vind wel dat John een eerlijke kans heeft gehad de afgelopen vier maanden. Maar de hele reis met Heitinga was onvoldoende."

De Noor Kjetil Knutsen en Peter Bosz zijn de afgelopen weken in verband gebracht met Ajax. "Maar ik heb nog met geen coach gesproken", zei Mislintat. Hij gaf wel toe contact te hebben gehad met de zaakwaarnemer van Knutsen, die op dit moment trainer van FK Bodø/Glimt is. "Ik heb met zijn agent gesproken", zei de Duitse opvolger van Marc Overmars. "Over verschillende onderwerpen."

Bron: ANP