Ga naar de inhoud
Voetbal

FC Emmen wint in Breda eerste wedstrijd play-offs van NAC

FC Emmen heeft de eerste wedstrijd in de halve finales van de play-offs met 2-1 gewonnen bij NAC Breda. In de Brabantse stad was de club uit de Eredivisie van coach Dick Lukkien duidelijk te sterk voor de ploeg van coach Peter Hyballa. De returnwedstrijd is zaterdag op De Oude Meerdijk in Emmen. De winnaar neemt het in de finale op tegen de winnaar van het duel tussen Almere City en VVV-Venlo.

FC Emmen verloor twee jaar geleden als nummer 16 van de Eredivisie in de halve finales van de play-offs na strafschoppen van NAC Breda. Dat betekende degradatie voor de club uit Drenthe. Twee jaar later staan beide clubs opnieuw tegenover elkaar, maar dit keer over twee wedstrijden.

Emmen zette al vroeg in de eerste helft druk en kwam via Lorenzo Burnet op voorsprong. Die schoot in de 24e minuut laag in de rechterhoek binnen op aangeven van Jari Vlak. Een kwartier later werd het zelfs 0-2 voor Emmen. Bij een vrije trap van Mark Diemers kwam doelman Pepijn van de Merbel, die de geschorste Roy Kortsmit verving, niet ver genoeg uit het doel. Ole Romeny kon raak koppen.

NAC zocht in de tweede helft naar een treffer, maar echt grote kansen bleven uit voor de spelers van Hyballa. Emmen verzuimde daarnaast kansen op een derde doelpunt af te maken. In de extra tijd hield NAC de kansen op promotie levend doordat invaller Aimé Omgba een afvallende bal hard binnenschoot waarbij de bal via een verdediger nog van richting veranderde.

Bron: ANP