Ga naar de inhoud
5 jaar cel geëist

Verdachte overval Van Bommel was volgens justitie uit op profcontract

De 25-jarige man die in oktober Antwerp-trainer Mark van Bommel probeerde te overvallen, was niet uit op geld of bezittingen, maar wilde de trainer onder bedreiging van een vuurwapen dwingen om hem een contract te geven bij de club. Dat zegt de Belgische justitie. Het Openbaar Ministerie heeft vijf jaar cel en een boete van 1200 euro geëist tegen de verdachte.

Van Bommel werd in de nacht van 24 op 25 oktober in zijn parkeergarage opgewacht door een gewapende man. De oud-international reed snel weer achteruit de garage uit, waarbij hij op een andere auto botste. De overvaller zette het op een lopen toen het alarm afging.

Op Van Bommels auto trof de politie na de mislukte overval een zender aan waarmee die gevolgd kon worden. De politie kon ook camerabeelden gebruiken om de dader op te sporen en kwam uit bij een Somalische man die in een asielzoekerscentrum in Kapellen zit.

De verdachte ontkent iedere betrokkenheid en beweert 17 jaar te zijn, waardoor hij niet voor deze rechtbank zou kunnen worden gebracht. Maar volgens justitie blijkt uit een botscan dat hij meerderjarig is.

Audiobestand

Op de telefoon van de verdachte werd een audiobestand gevonden waarin een boodschap van het Arabisch naar het Engels was vertaald. Daarmee wilde hij de trainer volgens de advocaat van Van Bommel bedreigen. "Luister Mark, het leven van je familie hangt hiervan af, laat mij een profspeler worden. Ga niet naar de politie, we zullen jou en je familie vermoorden. We weten waar je woont", stond daarin.

Mark
Lees ook:
Mark van Bommel ontsnapt thuis in België aan gewapende overval

Het Openbaar Ministerie is van mening dat de verdachte de intentie had om Van Bommel te overvallen en hem onder druk te zetten voor een profcontract. Hij wilde absoluut in het Belgische voetbal aan de slag en had ook mails gestuurd naar Zulte Waregem, AA Gent en Antwerp-CEO Sven Jaecques.

De uitspraak is op 13 juni.

Bron: ANP