Ga naar de inhoud
Voetbal

Sevilla-coach houdt zich tegen Roma vast aan succesvolle verleden

Trainer José Luis Mendilibar van Sevilla houdt zich een dag voor de finale in de Europa League tegen AS Roma vast aan het verleden. "Sevilla was de voorbije twintig jaar de beste ploeg in dit toernooi", zei hij op de afsluitende persconferentie in Boedapest.

Sevilla won de Europa League, voorheen de UEFA Cup, al zes keer. Dat gebeurde in 2006, 2007, 2014, 2015, 2016 en 2020. "Bij mijn aanstelling in maart werd me niet alleen verteld dat ik de ploeg moest behoeden voor degradatie, er werd me ook duidelijk gemaakt hoe belangrijk de Europa League voor deze club is", aldus Mendilibar, die de ontslagen Jorge Sampaoli opvolgde.

Mendilibar slaagde in die opzet, want naast het bereiken van de finale staat Sevilla in La Liga inmiddels op de elfde plek en is het zeker van lijfsbehoud. De 62-jarige trainer verwacht een lastige finale. "AS Roma is een defensief zeer sterke ploeg, ze hebben bovendien niet veel kansen nodig om te scoren", zegt hij. "Ik denk niet dat wij de favoriet zijn. En als dat voor mensen wel zo is, kan dat me niet schelen. Het wordt anders dan toen we tegen Manchester United of Juventus speelden. Maar wij gaan met onze zelfde wapens proberen ook Roma te verslaan."

Mendilibar heeft bij Sevilla nog een contract tot eind juni. "Maar met mijn verdere toekomst ben ik momenteel niet bezig. Ik heb voor een korte periode getekend. Ik ben alleen bezig met deze finale en zondag de laatste speeldag bij Real Sociedad. Ik denk niet dat de wedstrijd van morgen doorslaggevend is voor mijn toekomst."

Bron: ANP