Ga naar de inhoud
Voetbal

Callaghan interim-trainer Amerikaanse voetballers

B.J. Callaghan is voorlopig hoofdtrainer van de Amerikaanse voetballers. De assistent-coach neemt die rol over van Anthony Hudson, die die functie de voorbije maanden uitvoerde en bij de Amerikaanse voetbalbond vertrekt.

"Door de afgelopen vijf maanden samen te werken met Hudson, zijn we ervan overtuigd dat Callaghan er klaar voor is om de nationale ploeg te leiden tijdens de komende toernooien in de zomer", zegt Matt Crocker, directeur bij de Amerikaanse bond.

De Verenigde Staten stonden eind vorig jaar bij het WK in Qatar onder leiding van Gregg Berhalter. De voormalig Eredivisiespeler moest vertrekken nadat er onderzoek naar hem was gedaan voor huiselijk geweld. Halverwege maart werd hij daarvoor vrijgepleit. Het contract van Berhalter liep eind december af.

Zoektocht naar permanente opvolger

Op het WK verloren de Amerikanen in de achtste finales van Nederland. In juni leidt Callaghan de Verenigde Staten tijdens het finaletoernooi van de Nations League in de Concacaf, de federatie voor landen uit Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. De Amerikanen treffen Mexico in de halve finale. In de andere halve eindstrijd staan Canada en Panama tegenover elkaar.

De Amerikaanse bond meldt te blijven zoeken naar een permanente opvolger voor Berhalter.

Bron: ANP