Ga naar de inhoud
Voetbal

Italiaanse bondscoach kiest ook 26 man richting Nations League

De Italiaanse bondscoach Roberto Mancini heeft, net als zijn Nederlandse collega Ronald Koeman, 26 spelers geselecteerd voor het finaletoernooi van de Nations League. De Italianen nemen het 15 juni in de halve finale op tegen Spanje. De eindstrijd tegen Nederland of Kroatië is op 18 juni.

Mancini riep met Mattia Zaccagni en Ciro Immobile (Lazio), Alessandro Florenzi (AC Milan), Manuel Locatelli (Juventus) en Nicolo Zaniolo (Galatasaray) een aantal spelers op die een tijdje bij de nationale ploeg ontbraken. Giorgio Scalvini (Atalanta) en Sandro Tonali (AC Milan) kregen geen uitnodiging.

Italië komt 5 juni bijeen voor een trainingskamp op Sardinië. De internationals van Internazionale en Fiorentina sluiten later aan omdat die twee teams eerst nog de finale van respectievelijk de Champions League (10 juni) en Conference League (7 juni) spelen.

De bondscoaches van de vier halve finalisten moeten uiterlijk maandag 5 juni om 23.59 uur aan de UEFA laten weten welke 23 van de 26 geselecteerde voetballers speelgerechtigd zijn voor de wedstrijden.

Bron: ANP