Ga naar de inhoud
Voetbal

Voetbalsters FC Twente winnen Eredivisie Cup opnieuw

De voetbalsters van FC Twente hebben opnieuw de Eredivisie Cup gewonnen. De bekerwinnaar was op sportpark De Toekomst in Amsterdam met 4-3 te sterk voor landskampioen Ajax. Vorig seizoen won Twente in de finale van de Eredivisie Cup ook al van Ajax, toen met 3-2.

Fenna Kalma, topscorer van de Eredivisie, zette Twente al in de 15e minuut op voorsprong. De aanvalster scoorde in de 19e minuut opnieuw: 0-2. Kalma maakte vorige week bekend na dit seizoen over te stappen naar VfL Wolfsburg.

Ajax bracht de stand nog voor rust weer in evenwicht. Twente-speelster Marit Auée werkte de bal na een half uur in eigen doel en de gelijkmaker kwam in de 37e minuut op naam van Rosa van Gool.

Vier clubs

De thuisspelende ploeg nam direct na de pauze via de ervaren Sherida Spitse de leiding. De beker ging toch naar Twente, dankzij twee treffers van Suzanne Giesen.

Aan de Eredivisie Cup doen vier clubs mee: de landskampioen, de twee periodekampioenen en de hoogst geklasseerde ploeg zonder periodetitel. Ajax schakelde in de halve finale PSV uit en Twente won van Fortuna Sittard.

Bron: ANP