Ga naar de inhoud
Voetbal

Coach Van de Looi haalt Brobbey en Verbruggen bij Jong Oranje

Bondscoach Erwin van de Looi van Jong Oranje heeft aanvaller Brian Brobbey en doelman Bart Verbruggen toegevoegd aan de selectie waarmee hij zich gaat voorbereiden op het EK 2023 in Roemenië en Georgië. De aanvaller van Ajax en de keeper van Anderlecht komen over van het Nederlands elftal, waar ze niet tot de definitieve selectie voor de Nations League van bondscoach Ronald Koeman behoren.

De andere 21 spelers die Van de Looi heeft geselecteerd zaten al in de voorlopige lijst van de Jong Oranje-coach. Landskampioen Feyenoord levert twee spelers: Quinten Timber en Quilindschy Hartman. Van Ajax komen naast Brobbey Devyne Rensch en Kenneth Taylor. Ryan Gravenberch, die bij Bayern München geen basisplaats heeft, is ook opgenomen in de selectie, evenals Thijs Dallinga van Toulouse.

Jong Oranje begint op 11 juni aan de voorbereiding op het EK 2023. De ploeg reist op maandag 12 juni af naar Oostenrijk. Daar belegt het team een trainingskamp in voorbereiding op het EK. Op woensdag 14 juni speelt Jong Oranje nog een laatste oefenwedstrijd tegen het olympisch elftal van Japan in het Oostenrijkse Wiener Neustadt. De eerste wedstrijd op het EK is tegen België op woensdag 21 juni in Tbilisi. Daarna speelt Jong Oranje tegen Portugal en Georgië.

Bron: ANP