Ga naar de inhoud
Wel Noppert

Koeman passeert Cillessen in selectie voor Nations League

Jasper Cillessen lijkt op weg naar Nijmegen. Beeld © ANP

Bondscoach Ronald Koeman heeft AZ-speler Tijjani Reijnders en Heerenveen-doelman Andries Noppert opgeroepen voor de Nations League Finals, het eindtoernooi dat in Nederland wordt afgewerkt. Oranje treft op 14 juni in de halve finale Kroatië. Bij winst volgt vier dagen later de eindstrijd tegen Spanje of Italië in De Kuip.

Middenvelder Reijnders maakt voor het eerst deel uit van de Oranje-selectie. Noppert was de doelman tijdens het afgelopen WK, maar raakte daarna langdurig geblesseerd.

Geen Cillessen

Hij maakte zondag pas zijn rentree na vier maanden afwezigheid. Noppert krijgt de voorkeur boven Jasper Cillessen, die ondanks een reeks mindere optredens wel in de voorselectie zat.

Ajax
Lees ook:
Ajax legt Berghuis boete op na klap: 'Spijt van mijn actie, lost niets op'

Steven Berghuis ontbreekt in de selectie. Dat zou niets te maken hebben met de klap die hij zondag na afloop van FC Twente - Ajax uitdeelde aan een bij de spelersbus staande fan, die iets beledigends zou hebben geroepen.

Berghuis was de afgelopen weken geblesseerd en viel zondag voor het eerst weer in. Davy Klaassen ontbreekt ook in de selectie van Oranje. Hij was de laatste duels geen basisspeler bij Ajax.

Koeman heeft gekozen voor een ruime selectie. "Deze finaleronde van de Nations League is een kleine eindronde. En zo benaderen wij hem ook. We moeten dus rekening houden met blessures en afvallers. Omdat we aan het einde van het seizoen zitten, is het lastig om spelers last-minute op te roepen. Daarom hebben we ervoor gekozen om 26 spelers uit te nodigen", aldus de bondscoach.

Bron: ANP