Ga naar de inhoud
Na slaan voetbalsupporter

Brobbey steunt Berghuis met gebaar op Instagram

Ajax-speler Brian Brobbey betuigt steun aan zijn teamgenoot Steven Berghuis, die gisteren door de club beboet werd nadat hij een voetbalsupporter sloeg. Brobbey plaatste een foto van hen samen op zijn Intstagram-pagina met daarbij een hartje.

Het incident gebeurde toen Berghuis na afloop van de wedstrijd van Ajax tegen FC Twente handtekeningen uitdeelde. De aanvaller reageerde op iets dat naar hem geroepen werd. Volgens betrokkenen werd hij geprovoceerd door fans van FC Twente. De supporters in kwestie zouden even daarvoor ook Ajax-spits Brobbey racistisch hebben bejegend, meldt Het Parool.

Teamgenoot Brobbey lijkt Berghuis nu via sociale media een hart onder de riem te steken. 

Spijt

Berghuis liet via de woordvoerder van Ajax aan RTL Nieuws weten dat hij spijt heeft van zijn actie. "Ik had dit niet moeten doen. Na elke uitwedstrijd krijgen wij bij de bus heel veel verwensingen naar ons hoofd geslingerd, terwijl wij tijd maken om handtekeningen uit delen aan fans die daar om vragen. Ik ben inmiddels wel wat gewend, maar mensen denken maar alles te kunnen roepen. Mijn reactie lost niks op, dat snap ik ook. Het is niet goed, ik heb een voorbeeldfunctie als speler van Ajax."

Ajax
Lees ook:
Ajax legt Berghuis boete op na klap: 'Spijt van mijn actie, lost niets op'
Bron: ANP