Ga naar de inhoud
Voetbal

Play-offs om Europees voetbal beginnen donderdag in Heerenveen

De play-offs om Europees voetbal beginnen donderdagavond in het Abe Lenstra-stadion, waar sc Heerenveen het opneemt tegen FC Twente. Dat duel begint om 18.45 uur. Seizoenkaarthouders van Heerenveen kunnen gratis naar binnen. Om 21.00 uur is in De Galgenwaard de aftrap bij de eerste confrontatie tussen FC Utrecht en Sparta Rotterdam.

Drie dagen later (4 juni) zijn de returns. FC Twente - sc Heerenveen begint dan om 14.30 uur, Sparta - FC Utrecht om 18.00 uur. De winnaars van beide duels gaan door naar de finale van de play-offs, die ook over twee wedstrijden gaat (op 8 en 11 juni). Voor de winnaar van de play-offs ligt een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League klaar.

Feyenoord plaatste zich als kampioen voor de groepsfase van de Champions League, PSV gaat als nummer 2 de derde voorronde van het belangrijkste Europese bekertoernooi in. Ajax (play-offs Europa League) en AZ (derde voorronde Conference League) zijn ook al zeker van Europees voetbal. FC Twente eindigde op de vijfde plaats, gevolgd door Sparta, FC Utrecht en Heerenveen.

Bron: ANP