Ga naar de inhoud
Voetbal

Mannen- en vrouwenploeg Bayern München vieren samen kampioenschap

De mannen- en vrouwenploeg van Bayern München hebben zondag gezamenlijk hun kampioenschap gevierd. Beide selecties werden tegelijkertijd gehuldigd op de Mariënplatz in München. Het plein in het centrum van de stad stond vol met duizenden veelal in het rood geklede supporters van Bayern.

De mannen, onder wie de Oranje-internationals Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Daley Blind, droegen traditionele lederhosen bij de huldiging op het bordes van het stadhuis. De vrouwen liepen in dirndls.

De voetballers van de 'Rekordmeister' pakten zaterdag op de slotdag van de Bundesliga hun elfde landstitel op rij na een sensationele ontknoping. Bayern München ging de laatste speelronde in met 2 punten achterstand op Borussia Dortmund, dat echter voor eigen publiek bleef steken op 2-2 tegen FSV Mainz. Bayern won met 2-1 bij FC Köln, dankzij een doelpunt van Jamal Musiala in de 89e minuut.

De vrouwen van Bayern München stelden zondag hun vijfde landstitel veilig door met maar liefst 11-1 te winnen van Turbine Potsdam. Daardoor bleef Bayern het Nederlands getinte VfL Wolfsburg, de kampioen van vorig jaar, 2 punten voor. Na afloop vormden de mannen van Bayern op het veld een erehaag voor de vrouwen toen ze hun kampioensschaal gingen ophalen.

Wolfsburg won op de slotdag dankzij een benutte strafschop van Dominique Janssen met 2-1 van SC Freiburg. Lynn Wilms en Jill Roord hadden ook een basisplaats bij de ploeg die komende zaterdag in Eindhoven de finale van de Champions League speelt tegen FC Barcelona.

Bron: ANP