Ga naar de inhoud
Voetbal

Aanvoerder Kökcü verlaat Feyenoord als juiste club zich meldt

Orkun Kökcü staat open voor een vertrek bij Feyenoord. "Als de juiste club komt, dan wil ik deze zomer wel een stap maken", zei hij na de nederlaag tegen Vitesse (0-1).

Voor Kökcü maakt het geen verschil dat Arne Slot zijn contract bij Feyenoord tot medio 2026 heeft verlengd. "Maar met de trainer heb ik wel een prima relatie", glimlachte hij voor de camera van ESPN. "Ik denk dat ik dit seizoen wel echt die laatste stap heb gezet om een bepalende speler te zijn voor Feyenoord. Daar heb ik hard voor gewerkt."

Slot maakte afgelopen vrijdag bekend dat hij Feyenoord voorlopig trouw blijft. De succesvolle coach vertelde ook dat hij zich gaat inzetten voor een langer verblijf van zijn aanvoerder bij Feyenoord. "Orkun is een geweldige speler", zei Slot. "Kwalitatief gezien kan hij een hoger niveau aan. Maar wij gaan ook als Feyenoord zijnde op een hoger niveau actief zijn in Europa. Dat is voor hem ook een prachtige kans. Ik zal er alles aan doen om hem hier te houden. Maar hij heeft het volste recht om zijn keuzes naast elkaar te leggen en als hij een andere keuze maakt, dan zal er een mooie transfersom tegenover staan."

De 22-jarige Kökcü staat tot medio 2025 bij Feyenoord onder contract.

Bron: ANP