Ga naar de inhoud
Voetbal

Ajax begint met ongewijzigde ploeg aan uitduel met FC Twente

Ajax begint met een ongewijzigde ploeg aan de laatste wedstrijd van het seizoen tegen FC Twente. De ploeg van trainer John Heitinga verschijnt met dezelfde spelers aan de aftrap als in de afgelopen duels met FC Utrecht en FC Groningen.

Steven Berghuis keert na een maand als wisselspeler terug in de selectie van de huidige nummer 3 van de Eredivisie. Kenneth Taylor krijgt op het middenveld opnieuw de voorkeur boven Davy Klaassen, die op de bank zit als het duel om 14.30 uur in Enschede begint.

Jurriën Timber en Jorrel Hato starten weer in het centrum van de defensie en Brian Brobbey is de spits van de onttroonde kampioen. Steven Bergwijn speelt vlak achter hem.

Champions League

Ajax sluit de competitie af met een tweede, derde of vierde plaats. De club uit de hoofdstad gaat als nummer 2 de voorronden van de Champions League in als het wint van FC Twente en PSV verliest van AZ. Ajax plaatst zich als nummer 3 voor de play-offs voor de Europa League als het gelijk speelt tegen FC Twente. De onttroonde kampioen begint volgend seizoen het Europese avontuur in de voorronden van de Conference League als het verliest van FC Twente en AZ te sterk is voor PSV.

FC Twente speelt vooral om de eer. De club eindigt het reguliere seizoen als vijfde en strijdt de komende weken in de play-offs om een ticket voor de voorronden van de Conference League.

Bron: ANP