Ga naar de inhoud
Voetbal

PSG-coach Galtier vindt dat hij het verdient in Parijs te blijven

STRAATSBURG (ANP/AFP) - Trainer Christophe Galtier veroverde zaterdag met Paris Saint-Germain opnieuw de titel in de Franse Ligue 1. De 56-jarige coach die al maanden onder vuur ligt, nadat PSG in de Champions League in de achtste finales werd uitgeschakeld door Bayern München, vindt dat hij het verdient om door te gaan bij de topclub uit Parijs.

"Persoonlijk vind ik dat ik het verdien om te blijven", zei Galtier op vragen. "Omdat ik dit seizoen alles heb gegeven en er veel energie heb ingestopt. We wisten hoe we op koers moesten blijven in heel lastige momenten, of het nu op persoonlijk vlak was of professioneel."

Galtier vond dat er een PSG was van voor het WK voetbal afgelopen najaar en een van daarna. "De eerlijke analyse, die jij niet wil maken, is dat er een PSG was van voor het WK en een van na het WK, met heel belangrijke spelers die in het geval van sommigen niet meer hebben gespeeld", antwoordde hij op een vraag van een journalist. Zo verwees hij naar Neymar die sinds februari geblesseerd is. Ook sterspeler Lionel Messi kreeg kritiek omdat hij de topvorm die hij op het WK had daarna niet meer liet zien bij PSG.

Bron: ANP