Ga naar de inhoud
Noemt geen reden

Opgestapte Van Nistelrooij reageert: PSV voor altijd in mijn hart

Ruud van Nistelrooij tijdens een wedstrijd van PSV op 6 mei. Beeld © ANP

Ruud van Nistelrooij heeft voor het eerst na zijn vertrek bij PSV van zich laten horen. De woensdag opgestapte trainer noemt geen reden voor zijn vertrek. Hij zegt wel dat de club uit Eindhoven voor altijd in zijn hart zit.

"10 jaar PSV, wat een prachtige rit!", laat Van Nistelrooij op Twitter weten. "Ik mocht jeugdspelers helpen met geweldige collega's bij de Academy, zodat zij de stap konden maken naar Jong PSV, PSV 1 of naar het profvoetbal bij een andere club."

Altijd blijven steunen

"Vijf jaar heb ik ervaring opgedaan als assistent-trainer en spitsentrainer terwijl ik ondertussen mijn diploma's haalde", vervolgt Van Nistelrooij. "Bedankt voor jullie nooit aflatende steun, overal waar we speelden. PSV zit voor altijd in mijn hart en ik zal de club en het team altijd blijven steunen."

Van Nistelrooij botste dit seizoen met zijn assistenten Fred Rutten en André Ooijer en moest in de krant lezen dat spelers met de directie over hem hadden gesproken.

Algemeen directeur Marcel Brands en technisch directeur Earnest Stewart spraken dinsdagavond uitgebreid met de oud-voetballer. Ze dachten veel kou uit de lucht te hebben gehaald maar Van Nistelrooij stapte woensdagochtend alsnog op.

Vertrek
Lees ook:
Vertrek Van Nistelrooij kwam bij Rutten 'binnen als een bom'

PSV heeft morgen aan een gelijkspel tegen AZ voldoende om zich op eigen kracht voor de voorronden van de Champions League te plaatsen. Rutten vervangt Van Nistelrooij op de bank in Alkmaar.