Ga naar de inhoud
Voetbal

Berghuis twijfelgeval bij Ajax voor uitduel met FC Twente

Het is nog onduidelijk of Steven Berghuis zondag met Ajax de competitie afsluit tijdens de uitwedstrijd tegen FC Twente. De aanvaller heeft afgelopen week gedeeltelijk met zijn ploeggenoten getraind. Trainer John Heitinga beslist zaterdag of hij Berghuis opneemt in zijn selectie.

Het is bijna uitgesloten dat Berghuis aan de aftrap verschijnt voor Ajax in Enschede. De international viel bijna een maand geleden geblesseerd uit tijdens de bekerfinale tegen PSV. Hij is sindsdien niet meer in actie gekomen voor zijn club uit Amsterdam.

Ajax eindigt zondag als tweede, derde of vierde in de Eredivisie. De ploeg van John Heitinga gaat als nummer 2 de voorronden van de Champions League in als het wint van FC Twente en PSV verliest van AZ. Ajax plaatst zich als nummer 3 voor de play-offs voor de Europa League als het gelijk speelt tegen FC Twente. De club uit de hoofdstad begint volgend seizoen het Europese avontuur in de voorronden van de Conference League als het verliest van FC Twente en AZ te sterk is voor PSV.

Bron: ANP