Ga naar de inhoud
Voetbal

AZ hangt tegen PSV netten op en verbiedt bier in deel stadion

AZ hangt zondag tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen PSV een aantal veiligheidsnetten in het stadion op. Op de Van der Bentribune wordt voor en tijdens het duel geen bier verkocht.

AZ neemt die maatregelen samen met de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente Alkmaar naar aanleiding van de rellen eerder deze maand in de halve finale van de Conference League tegen West Ham United. Supporters die op de Van der Bentribune zaten, braken door een hek heen en vielen fans van West Ham United, die op de hoofdtribune zaten, aan.

"Het is jammer dat deze maatregelen genomen moeten worden, maar na de gebeurtenissen van afgelopen week kon dat niet anders meer", zegt Robert Eenhoorn, algemeen directeur van AZ. "AZ is volledig gecommitteerd aan het goed, voorspoedig en vooral ook veilig laten verlopen van elke wedstrijd. We zijn ervan overtuigd dat het overgrote deel van onze supporters daar hetzelfde over denkt. Samen maken we er een mooie, sportieve afsluiting van het seizoen van."

Extra stewards

AZ zet ook extra stewards in en er worden naast de zichtbare maatregelen ook onzichtbare maatregelen genomen, meldt de club. De veiligheidsnetten komen te hangen bij de vakken W en X1 en het bezoekersvak.

Inmiddels zijn 43 stadionverboden uitgedeeld aan fans die zich tegen West Ham schuldig maakten aan de rellen.

Burgemeester Schouten

"De maatregelen zijn helaas noodzakelijk", aldus Anja Schouten, de burgemeester van Alkmaar. "Enerzijds om een signaal af te geven dat een incident als tegen West Ham niet meer mag gebeuren, anderzijds om voor de voetballiefhebbers een veilig en goed bezoek aan AZ - PSV te organiseren. Zodat voetbal beleefd kan worden zoals dat hoort: gezellig voor iedereen."

Bron: ANP