Ga naar de inhoud
Voetbal

Jans wil zich met FC Twente tegen Ajax niet sparen voor play-offs

FC Twente is niet van plan zich zondag tegen Ajax te sparen voor de play-offs om Europees voetbal. Dat maakte trainer Ron Jans vrijdag duidelijk.

"Het stadion is stijf uitverkocht en we zijn in vorm", aldus Jans. "We willen de play-offs ingaan met een goede laatste competitiewedstrijd. Daarnaast is er nog meer om voor te spelen. We zijn in de competitie nog ongeslagen in eigen stadion en hebben de minste tegendoelpunten. Wanneer je als club niet bij de eerste drie eindigt, zijn dat wel speciale cijfers."

FC Twente en Ajax stonden in februari in de achtste finales van de KNVB-beker ook tegenover elkaar in Enschede. Toen won Ajax met 1-0 door een treffer van Mohammed Kudus.

Stijgende lijn

Jans vindt dat de Amsterdammers, die vorige week FC Utrecht met 3-1 versloegen, de stijgende lijn weer een beetje hebben ingezet. "Ajax heeft dit seizoen weleens een minder fase gehad. Tegen Utrecht speelden ze een heel aardige wedstrijd en dat nemen ze ook weer mee naar dit weekend", zegt de trainer. "Ajax kan nog tweede worden, maar dan moeten ze ons verslaan. Wij zullen er alles aan doen om zelf te winnen. Als ik ook ons spel op de training zie, dan werken we met vertrouwen toe naar de komende duels."

Robin Pröpper keert tegen Ajax terug van een schorsing bij FC Twente, dat net als Sparta Rotterdam en FC Utrecht al zeker is van een plek in de play-offs. Het vierde ticket gaat naar sc Heerenveen, RKC Waalwijk of Go Ahead Eagles.

Bron: ANP