Ga naar de inhoud
Voetbal

Rutten staat na vertrek bij PSV open voor nieuwe uitdaging

Fred Rutten lijkt zijn loopbaan als voetbaltrainer nog niet af te sluiten. De 60-jarige coach vertrekt na dit seizoen bij PSV, waar hij zondag in de uitwedstrijd tegen AZ na het plotselinge vertrek van Ruud van Nistelrooij als eindverantwoordelijke op de bank zit.

"Als er een uitdaging komt, sta ik daar altijd voor open. Dat is geen open sollicitatie", aldus Rutten, die door algemeen directeur Marcel Brands werd teruggehaald naar PSV vanwege zijn ervaring. Hij moest de debuterende hoofdtrainer Van Nistelrooij bijstaan, maar de relatie tussen Van Nistelrooij en Rutten en zijn andere assistent André Ooijer bleek verstoord.

Rutten twijfelde niet toen Brands en technisch directeur Earnest Stewart hem vroegen hoofdtrainer te willen zijn tegen AZ. "Ik ben professional en moet mijn vak uitoefenen. Ik loop al zo lang mee. Dit zijn de mechanismes in de topsport."

Als Rutten een nieuw avontuur aangaat, weet hij niet of hij dat liever als assistent of als hoofdtrainer doet. "Nu ik hier zo zit, denk ik wel: daar komen ze allemaal weer aan", zei hij grappend tegen de grote groep journalisten bij de persconferentie op sportcomplex De Herdgang.

Bron: ANP