Ga naar de inhoud
Voetbal

Liverpool-coach Klopp positief ondanks missen Champions League

Liverpool-trainer Jürgen Klopp is positief gestemd over de toekomst, ondanks het mislopen van Champions League-voetbal volgend seizoen. "Er zijn redenen voor optimisme", verklaarde de coach van de nummer 5 van de Premier League.

Alleen de top vier van Engeland speelt volgend seizoen in de Champions League. Liverpool moest zich donderdag neerleggen bij de vijfde plaats, die recht geeft op een ticket voor de Europa League. Concurrent Manchester United won met 4-1 van Chelsea en is niet meer in te halen door de ploeg van Klopp. Het is de eerste keer sinds het eerste volledige seizoen van de Duitser bij Liverpool in 2016-2017 dat de club zich niet plaatst voor het miljoenenbal.

"Dit is niet een historisch goed seizoen geweest", zei Klopp twee dagen voor de laatste competitiewedstrijd bij Southampton. "Daar zijn we absoluut niet blij mee. We hebben fouten gemaakt en waren niet constant genoeg. Na de WK-pauze was niet alles fantastisch, maar het aantal punten dat we pakten was redelijk goed. Als we dat gedurende het hele seizoen hadden gedaan, hadden we een andere situatie gehad."

"Maar de sfeer van de supporters tijdens de laatste thuiswedstrijd, de manier waarop de club afscheid heeft genomen van sommige vertrekkende spelers; dat zijn allemaal zaken die een basis geven voor een fantastische toekomst. De trainer en de spelers zijn niet verdeeld geraakt en dat is erg behulpzaam. We hebben niet naar elkaar gewezen", aldus Klopp.

Bron: ANP