Ga naar de inhoud
Voetbal

PSV-coach Rutten merkt niets van eventuele tweespalt in selectie

Fred Rutten merkt in aanloop naar de beslissende competitiewedstrijd tegen AZ geen tweespalt in de selectie van PSV. "Ik heb het in ieder geval niet ontdekt", zei de assistent, die zondag in Alkmaar de eindverantwoordelijke is na het vertrek van hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij.

Van Nistelrooij voelde geen draagvlak meer bij PSV, waar een aantal spelers niet te spreken zou zijn over zijn aanpak. Na een gesprek op dinsdag met directeuren Earnest Stewart en Marcel Brands besloot de oud-spits een dag later te vertrekken.

"In onze groep zitten qua leeftijd best wel veel volwassen spelers, maar ook veel jonge spelers. Zij hebben wel even vijf minuten een armpje om hen heen nodig na zo'n moment", zei Rutten. Hij heeft tegen AZ iedereen beschikbaar, ook de vorige week tegen sc Heerenveen geblesseerd uitgevallen linksback Patrick van Aanholt. "De spelers zijn allemaal goedbetaalde professionals, maar ook mensen. Sommigen kunnen de knop snel omdraaien en gaan weer door. Iedereen moet nu zijn verantwoordelijkheid pakken."

Bron: ANP