Ga naar de inhoud
Voetbal

Algemeen directeur Brands verrast over vertrek Van Nistelrooij

Algemeen directeur Marcel Brands is verrast door het vertrek van Ruud van Nistelrooij, die woensdag per direct is opgestapt bij PSV. "Afgelopen weken zijn er een aantal gesprekken geweest met Ruud over een aantal interne zaken", zei hij woensdag op een persconferentie. "Er waren enkele interne problemen, eerst over de staf, later met spelers. Maar om een misverstand te voorkomen. Wij hebben die spelers altijd verwezen naar de trainer."

Van Nistelrooij wilde dinsdag om de tafel met algemeen directeur Brands en technisch directeur Earnest Stewart. "Dat hebben we gedaan en het was een goed gesprek", zei Brands. "We hebben toen afgesproken dat we woensdag met z'n drieën de spelers nog een keer zouden toespreken. Daarna zou iedereen de focus naar het duel van zondag met AZ verleggen. De problemen die er waren, die wilden we daarna oplossen. Maar Ruud heeft woensdag besloten per direct te stoppen. Dat zagen we dinsdag na ons gesprek zeker niet aankomen."

PSV heeft assistent-trainer Fred Rutten bereid gevonden om PSV zondag in het uitduel met AZ te leiden. PSV kwalificeert zich op eigen kracht voor de voorronden van de Champions League als het minimaal gelijkspeelt in Alkmaar.

Bron: ANP