Ga naar de inhoud
Voetbal

Simons bedankt zijn vertrekkende trainer Van Nistelrooij

Xavi Simons is Ruud van Nistelrooij voor eeuwig dankbaar. Dat heeft de topscorer van PSV vlak na het plotselinge vertrek van zijn trainer op social media laten weten.

"Bedankt dat u van mij een betere speler heeft gemaakt, mij hebt geholpen om mijn dromen te verwezenlijken en er mede voor hebt gezorgd dat ik in het Nederlands elftal mocht spelen", stelt Simons. "'Ik ben u voor eeuwig dankbaar. Veel succes in de toekomst, meneer."

PSV maakte woensdagmiddag bekend dat Van Nistelrooij vier dagen voor de laatste competitiewedstrijd tegen AZ is vertrokken. De oud-aanvaller voelde geen draagvlak meer bij zijn club uit Eindhoven. Afgelopen weken verschenen er verhalen in de media dat hij een moeizame relatie met zijn assistenten en enkele spelers had.

Algemeen directeur Marcel Brands en technisch directeur Earnest Stewart lichten het vertrek van Van Nistelrooij woensdagmiddag toe. PSV heeft zondag tegen AZ aan een gelijkspel voldoende om als tweede te eindigen in de Eredivisie. In dat geval plaatst de club zich voor de voorronden van de Champions League.

Bron: ANP