Ga naar de inhoud
Voetbal

Champions League uit zicht voor Juventus na vreselijke maandag

Juventus moet serieus vrezen voor een nieuw seizoen zonder inkomsten uit de Champions League. De club kreeg maandag eerst 10 strafpunten opgelegd voor financiële malversaties rond transfers en verloor vervolgens ook de uitwedstrijd tegen Empoli (4-1).

Francesco Caputo scoorde tweemaal voor de thuisploeg en ook zijn ploeggenoten Sebastiano Luperto en Roberto Piccoli troffen doel. De ingevallen Federico Chiesa schoot bij een achterstand van 3-0 raak voor de bezoekers uit Turijn.

Juventus zakte maandag van de tweede naar de zevende plaats van de ranglijst en heeft plotseling 5 punten minder dan het als vierde geklasseerde AC Milan. De beste vier ploegen van de Serie A plaatsen zich voor de nieuwe editie van de Champions League.

Transfersommen

Juventus kreeg eerder dit seizoen 15 strafpunten opgelegd voor wanordelijkheden rond transfers. Die straf werd na hoger beroep voorlopig opgeschort. Het hoogste sportgerechtshof in Italië vond dat de zaak opnieuw moest worden bekeken. Dat resulteerde dus in een straf van 10 punten.

Juventus zou hebben gesjoemeld met de transfersommen van spelers, om zo de jaarcijfers op te krikken.

Bron: ANP