Ga naar de inhoud
Voetbal

Tuchel heeft geen verklaring voor pijnlijke nederlaag Bayern

Thomas Tuchel, de trainer van Bayern München, had geen verklaring voor de pijnlijke nederlaag van zijn ploeg. Bayern liet zich in de eigen Allianz Arena verrassen door RB Leipzig en is in de titelstrijd weer afhankelijk geworden van Borussia Dortmund.

"Ik heb er geen verklaring voor hoe dit heeft kunnen gebeuren. Het is eigenlijk onverklaarbaar. We stopten met bewegen, met elkaar te helpen en lef te tonen", zei Tuchel na de 3-1-nederlaag.

"De eerste 30 minuten waren goed en we hadden met 2-0 of meer voor kunnen staan. Maar daarna werden we slordig en zonder reden in de tweede helft nog slordiger. Ik ben teleurgesteld, want we kunnen zoveel beter. We hadden het in onze handen, maar hebben het weggegeven. Als je zo ver onder je niveau speelt, dan heb je moeite om duels te winnen. En als je die verliest, dan kom je gewoon tekort."

Concurrent Dortmund neemt het zondag op tegen Augsburg en treft op de laatste speeldag Mainz 05. Bayern komt alleen nog in actie tegen 1. FC Köln. Bayern heeft nog 1 punt voorsprong. "Het is nog niet over", aldus Tuchel. "Laten we zien wat er op de laatste speeldag gebeurt."

Bayern pakte de laatste tien seizoenen de landstitel.

Bron: ANP