Ga naar de inhoud
'Buitengewoon vervelend'

Geen AZ-supporters welkom bij wedstrijd NEC - AZ

Nijmegen laat bij de wedstrijd van NEC tegen AZ zondag geen supporters van de club uit Alkmaar toe. De gemeente laat weten dat daartoe is besloten vanwege de ongeregeldheden donderdag in het stadion bij de Conference League wedstrijd van AZ tegen West Ham United FC.

"Omdat er op deze korte termijn nog geen vervolging mogelijk is geweest van supporters die zich tijdens die wedstrijd hebben misdragen, er geen duidelijkheid is over de intenties van deze supporters en deze supporters ook af zouden kunnen reizen naar Nijmegen voor de wedstrijd tegen NEC, heeft de burgemeester in samenspraak met het Openbaar Ministerie en de politie besloten geen AZ-supporters toe te laten", meldt de gemeente.

De gemeente meldt dat burgemeester Hubert Bruls het betreurt dat het nodig is om de maatregel te nemen 'omdat hiermee de vele goeden onder de kwaden moeten lijden'.

'Overwegend geweldige supporters'

Ook AZ vindt het jammer dat fans van de club niet meekunnen naar de wedstrijd tegen NEC. "Het is helaas een smet op deze week voor onze club en de achterban", reageert AZ.

"We verzoeken onze supporters deze opgelegde beslissing ook te accepteren. En laten we de komende periode aangrijpen om de positieve kanten van de overwegend geweldige support gedurende dit seizoen weer de boventoon te laten voeren. AZ vindt het buitengewoon vervelend dat de grote groep goedwillende supporters de dupe worden van het idiote gedrag van sommige bezoekers."

AZ zegt dat fans die een kaartje hebben gekocht persoonlijk bericht krijgen. Naar aanleiding van de ongeregeldheden van donderdag zijn nog geen aanhoudingen verricht. De gemeente Nijmegen wil de fans niet in de stad hebben omdat ook daar ook mensen tussen kunnen zitten die zich donderdag misdroegen.
 

Politie
Lees ook:
Politie dreigt beelden relschoppers AZ te verspreiden, nog geen aanhoudingen