Ga naar de inhoud
Voetbal

Slot laat Sky Sports 'met staart tussen de benen afdruipen'

Arne Slot wenste ook in aanloop naar de uitwedstrijd tegen FC Emmen niets te zeggen over zijn toekomst. De naam van de trainer van de landskampioen wordt in verband gebracht met de Engelse topclub Tottenham Hotspur.

"We zitten hier om het over de wedstrijd van aanstaande zondag te hebben en ik zit hier niet om over mijn toekomst te praten", zei Slot op de persconferentie. Die werd ook bezocht door een journalist van Sky Sports. "Dat zou dus betekenen dat de Engelse journalisten met de staart tussen de benen weer afdruipen."

Ook nu Feyenoord zich heeft verzekerd van de landstitel bleef Slot zwijgen over zijn toekomstplannen. "De manier waarop mijn vertrek bij AZ door de media is weergegeven, zorgt ervoor dat ik onder een enorm vergrootglas lig met alles wat ik over dit onderwerp zeg. Dus kies ik ervoor om zo min mogelijk te zeggen", aldus de trainer. "Feitelijk sta ik nog twee jaar onder contract."

Vakantie op Ibiza

Slot gaf te kennen terug te kijken op "een van de mooiste herinneringen uit mijn leven". De afgelopen dagen stonden in het teken van festiviteiten, met maandag de huldiging op de Coolsingel als hoogtepunt. "Als ik sportief nog iets mooiers ga meemaken dan dit, dan moet het wel heel erg mooi worden."

Na het duel van zondag zet Feyenoord koers richting Ibiza, waar de selectie kort op vakantie gaat. "Ik heb een aantal dingen afgewogen. Ik denk dat Vitesse volledig veilig is, dus voor de beeldvorming is het geen probleem", aldus Slot over de laatste speelronde. "Ze hebben me die vraag gesteld nadat we kampioen zijn geworden, dat is heel verstandig. Ze verdienen het om het met elkaar te vieren."

Bron: ANP