Ga naar de inhoud
Voetbal

Arsenal-coach Arteta houdt ondanks achterstand hoop op titel

Arsenal-trainer Mikel Arteta heeft de hoop nog niet opgegeven dat zijn ploeg alsnog de landstitel kan wegkapen voor de neus van Manchester City. "We hebben nog twee wedstrijden te gaan en we kunnen de strijd om de landstitel nog winnen van mogelijk het beste team in de geschiedenis van de Premier League", verklaarde de Spaanse coach.

Arsenal staat op de tweede plaats met een achterstand van 4 punten op City. De koploper heeft nog wel een wedstrijd tegoed. De 'Gunners' spelen zaterdag uit bij Nottingham Forest en sluiten de competitie op 28 mei af met een thuiswedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers. City speelt achtereenvolgens tegen Chelsea, Brighton & Hove Albion en Brentford.

"We hebben nog steeds een kans en die gooien we niet weg, dat is zeker", zei Arteta een dag voor het duel met Forest. "Het geeft het niveau van de competitie aan. City heeft de capaciteiten om 105 tot 110 punten te pakken. Dat hebben ze niet gedaan dit seizoen vanwege het niveau van de tegenstand. En wij houden al tien maanden gelijke tred met ze."

Arsenal moet het in de belangrijke slotfase doen zonder de geblesseerde Gabriel Martinelli en Oleksandr Zintsjenko, zo gaf de trainer aan. "Gabriel heeft een behoorlijk vervelende enkelblessure. Hij is er zeker een paar weken uit. Oleksandr heeft een probleem met zijn kuit en kan een paar wedstrijden niet in actie komen", aldus Arteta.

Bron: ANP