Ga naar de inhoud
Voetbal

Guardiola zag 'spelers met karakter' de 'pijn' van zich afspelen

Coach Pep Guardiola voelde woensdag dat de pijn van vorig jaar nog aanwezig was bij Manchester City. De Engelse ploeg werd toen uitgeschakeld door Real Madrid in de Champions League. "Op dat moment moesten we gif slikken, maar in voetbal en sport krijg je altijd een nieuwe kans", zei de Spanjaard, die zijn ploeg nu revanche zag nemen met een riante zege van 4-0 op Real. City stootte daarmee door naar de finale.

"Vorig seizoen was pijnlijk", zei Guardiola. "In deze wedstrijd kwam alles eruit. Als mensen zeggen dat deze spelers gebrek aan karakter hebben, dan hebben ze nu het tegendeel bewezen. Ik ben blij voor de hele organisatie", aldus de coach, die zijn honderdste wedstrijd in de Champions League won.

De Spanjaard kan ook de eerste trainer worden die met twee verschillende clubs de 'treble' wint. Met FC Barcelona won hij al eens de landstitel, de nationale beker en de Champions League, met Manchester City kan hij hetzelfde presteren.

De eerste trofee kan zondag worden veroverd, als City bij winst op Chelsea de titel in de Premier League binnen heeft. Daarna volgt nog de finale van de FA Cup, op 3 juni tegen Manchester United, en een week later de finale van de Champions League in Istanbul tegen Internazionale. "We staan op een zege van een derde opeenvolgende titel in de Premier League en hebben nu twee finales in de Champions League en een halve finale bereikt. Dat is consistent zijn. Ik ben vooral heel trots hoe nederig dit team blijft. Ik haat arrogantie in de sport", aldus Guardiola.

Bron: ANP