Ga naar de inhoud
Voetbal

AC Milan rekent op fitte Leão voor return in Champions League

AC Milan-aanvaller Rafael Leão is volgens trainer Stefano Pioli fit genoeg om in actie te komen tijdens de returnwedstrijd van de halve finale in de Champions League tegen Internazionale. De 23-jarige vleugelaanvaller miste door een dijbeenblessure de eerste wedstrijd, die AC Milan met 2-0 verloor.

"Hij is hersteld, net als (Rade) Krunic en (Junior) Messias", zei Pioli toen hij naar Leão werd gevraagd. "Als alles goed gaat, zijn ze beschikbaar voor de training van vanmiddag en morgen voor de wedstrijd."

Pioli zei dat hij er vertrouwen in heeft dat Milan in staat is om een comeback te maken na de ontmoedigende nederlaag van vorige week tegen de stadgenoot. "We hebben een belangrijk doel voor ogen: de wedstrijd winnen en ons kwalificeren voor de finale, wat niemand zal voorspellen. Net zoals aan het begin van het seizoen niemand onze aanwezigheid in de halve finales zou hebben voorspeld", zei Pioli.

"We weten dat we met een achterstand beginnen, maar we hebben ook de kwaliteit om die om te draaien", vervolgde hij. "Niemand denkt dat Milan de finale nog kan halen. Maar ik weet dat we een geweldige wedstrijd kunnen spelen en ik weet hoe sterk mijn spelers zijn. We hebben wat fouten gemaakt, maar het verleden doet er niet toe."

Bron: ANP