Ga naar de inhoud
Voetbal

Finale Champions League voetbalsters in Eindhoven uitverkocht

De finale van de Champions League voor voetbalsters, die dit jaar plaatsvindt in Eindhoven, wordt gespeeld in een uitverkocht stadion. Voor de finale op 3 juni in het PSV stadion is het maximale aantal van 34.120 beschikbare kaarten vergeven. Het is de eerste keer dat de finale van de Champions League voor vrouwen voor een uitverkocht stadion wordt gespeeld. De finale is daarmee op voorhand ook de best bezochte vrouwenwedstrijd ooit in Nederland.

FC Barcelona en VfL Wolfsburg treffen elkaar in de finale die op 3 juni om 16.00 uur wordt afgetrapt. Aan de zijde van de Duitse ploeg is er Nederlandse inbreng met Jill Roord, Lynn Wilms en Dominique Janssen.

Gijs de Jong, secretaris-generaal bij de KNVB, is trots dat de finale uitverkocht is. "Het stond al een tijdje op ons verlanglijstje om de UEFA Women’s Champions League finale naar Nederland te halen. Dat we daar nu aan toe kunnen voegen dat de eerste uitverkochte finale van dit toernooi in ons land plaatsvindt, is een prachtige mijlpaal die voor altijd blijft staan", zegt hij.

"Met wedstrijden zoals deze willen we vanuit de KNVB nog meer meiden en vrouwen enthousiast maken voor voetbal. Als speler, als coach, als bestuurder, als scheidsrechter of als supporter", vervolgt De Jong. "We hebben met het EK2017 gezien wat de uitwerking van een groot voetbalevent op Nederlandse bodem kan zijn. Met het oog daarop hebben we ons samen met Duitsland en België onlangs ook kandidaat gesteld om het WK2027 te mogen organiseren."

Bron: ANP