Ga naar de inhoud
Voetbal

Hartman in tranen na titel Feyenoord: dit is echt niet normaal

Bij Quilindschy Hartman rolden de tranen over zijn wangen nadat Feyenoord zich had verzekerd van de landstitel. "Ik was heel de dag al emotioneel", zei de linksback vlak na de met 3-0 gewonnen kampioenswedstrijd tegen Go Ahead Eagles bij ESPN. "Kijk eens om je heen. Dit is echt niet normaal."

De 21-jarige Hartman komt uit de jeugd van Feyenoord en beleefde dit seizoen als linksback zijn doorbraak. "Voorheen zat ik daar boven in De Kuip, in Vak V. Alle jongens uit de jeugd zaten daar. Iedere zondag gingen we met de trein naar De Kuip om te kijken. Ik heb één kampioenschap meegemaakt in De Kuip, in 2017. En nu sta ik gewoon zelf hier als kampioen. Echt niet normaal."

Feyenoord veroverde de landstitel met heel wat spelers uit de eigen jeugd in de ploeg. "Met dit kampioenschap erbij kan ik wel een voorbeeld zijn voor jongens uit de jeugd die denken: de club heeft aankopen gedaan, ik krijg geen kans", aldus Hartman, die als linksback de concurrentiestrijd met twee zomeraankopen won. "Als je heel veel geeft en er veel voor doet, krijg je kansen. En als je die pakt, ga je er nooit meer uit."

Bron: ANP